Klubowe

#GórnikWspieraGastro

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. – Wiedząc, że branża gastronomiczna mocno ucierpiała poprzez pandemię postanowiliśmy wyjść do łęczyńskich lokali z pomocną dłonią – mówi Piotr Sadczuk, prezes Górnika Łęczna.

Wirus COVID-19 od miesięcy jest dużym problem. Pandemia utrudnia funkcjonowanie zarówno klubom sportowym, jak i lokalom gastronomicznym. Jednak razem możemy sobie pomóc. W związku z obchodzonym 9 lutego Międzynarodowym Dniem Pizzy Klub zainicjował akcję #GórnikWspieraGastro.

Piłkarze Górnika Łęczna stworzyli własne pizze, a te są dostępne w łęczyńskich lokalach. Maciej Gostomski poleca mieszankę pikantnego salami z serem pleśniowym. Leandro zabierze Was w kulinarną ucztę do Grecji. Sergiej Krykun zaprasza na Hawaje. Kompozycje składników przygotowali też Paweł Wojciechowski, Aron Stasiak i Bartosz Śpiączka.

– Wiedząc, że branża gastronomiczna mocno ucierpiała poprzez pandemie postanowiliśmy wyjść do łęczyńskich lokali z pomocną dłonią – mówi Piotr Sadczuk, prezes Górnika Łęczna. Pizzerie otrzymają darmową reklamę w mediach społecznościowych Górnika Łęczna.

– Przede wszystkim zależy nam na pomocy lokalnym punktom gastronomicznym. Jesteśmy klubem z Łęcznej i chcemy pokazać, że dla nas tutejsza społeczność jest bardzo ważna – tłumaczy Sadczuk. – W tym trudnym czasie wszyscy musimy się wspierać.

Każda pizza zakupiona przez aplikację Fortuna 1 Ligi, to także niewielki cashback do klubu.