Drużyny młodzieżowe Klubowe

List otwarty do rodziców Akademii Sportu Górnika Łęczna

Szanowni Rodzice,

sytuacja związana z pandemią koronawirusa COVID19, który szaleje na całym świecie jest dla wszystkich niespotykana. W tych ciężkich chwilach wszyscy – jeszcze bardziej – powinniśmy pokazać, że jesteśmy zielono-czarną rodziną. Mimo, że zajęcia treningowe nie odbywają się, to jednak podjęliśmy działania, by wobec tak trudnego okresu nasza Akademia dalej się rozwijała.

Nasi trenerzy otrzymali specjalne zadania do wykonania, a owoce naszej pracy z pewnością przełożą się na efektywność szkolenia, by stracony czas jak najszybciej nadrobić.

W wyniku wspólnych rozmów udało się wypracować porozumienia wskutek, których wynagrodzenia wielu pracowników Akademii uległy redukcji, nawet o 50%. Dzięki temu uda się nam utrzymać wszystkie miejsca pracy. Jednak, aby to zrobić potrzebne jest również Państwa zaangażowanie.

W związku z powyższym zdecydowaliśmy się obniżyć opłatę za treningi o 50%, dla każdego zawodnika i zawodniczki z naszej Akademii, za miesiące marzec i kwiecień. Mamy nadzieję, że spotka się to z Waszym zrozumieniem, a nam pozwoli zadbać o naszych pracowników. Pamiętajmy, że to właśnie ludzie stanowią największą wartość naszej Akademii. Wraz z rozwojem sytuacji  o dalszych działaniach będziemy na bieżąco informować.

Zarząd Górnik Łęczna S.A., Zarząd oraz Rada Fundacji Akademii Sportu Górnika Łęczna